Centre d’interès “Mil i una històries de colònies”

Educació Infantil

Selecció dels centres d’interès més emblemàtics de Can Ribas, on es combina natura, màgia i fantasia amb un toc didàctic.

Activitats:

  • Planetari: visita al planetari per fer un viatge a les estrelles, els planetes i les constel·lacions, amb explicacions adaptades a totes les edats. 
  • Una volta pel món: acompanyem a la viatgera Mortadel·la Rodamóns a fer la volta al món a través del modus vivendi de diferents cultures per conèixer la diversitat cultural, despertar l’empatia i fomentar la tolerància i la curiositat. 
  • L’hora del bany: gimcana on fem un recorregut pels voltants de la casa seguint pistes i proves. El nostre drac és molt presumit, però sembla que també una mica despistat… ha perdut el seu necesser i hem d’ajudar-lo a recuperar els estris. Amb aquesta activitat desenvolupem la fantasia i la imaginació i fomentem els valors de l’amistat i el companyerisme. 
  • Bufa ben fort: descobrim com són les cases dels tres porquets i les bufem per veure què passa. Després toquem la palla, debatem sobre la seva resistència i construïm en equip una casa ben resistent amb maons. 
  • Anem a l’hort: descobrim les hortalisses que creixen cada època de l’any, reguem les plantes i verdures de l’hort, traiem les males herbes, plantem una hortalissa i recol·lectem. Així adquirim coneixements sobre els recursos naturals i la pagesia i fomentem el respecte per la natura i el treball en equip. 
  • Terra a la vista: fem una gimcana al bosc, la part més salvatge de l’illa, tot utilitzant els 5 sentits. I aprenem a orientar-nos i identificar rastres. Un personatge pirata ens sorprendrà i ens donarà consells per explorar correctament l’illa. 
  • Germans indis: gimcana pel bosc per conèixer les peculiaritats i diferències entre diverses tribus índies, així com les tècniques que utilitzaven per comunicar-se. 
  • El bosc dels sentits: sabates i mitjons fora. Fem un circuit pel bosc tot trepitjant amb els peus descalços diferents materials per experimentar textures i sensacions d’allò més diferents. Toquem, mirem, olorem, tastem i escoltem per conèixer la flora i fauna que ens envolta.